W blasku świec dla ukochanej

W blasku świec dla ukochanej

Panowie często sprawiają wrażenie takich osób, które nie do końca chciałyby podkreślać swoją romantyczną duszę na każdym kroku. Dzieje się to przede wszystkim z dużą dezaprobatą ich partnerek. One zdecydowanie częściej chciałyby trzymać w swoich dłoniach czerwone róże, a także wychodzić do eleganckich restauracji.

Na własną rękę

Na szczęście zaimponowanie kobiecie jest czasami naprawdę proste. Oczywiście trzeba w to włożyć nieco pracy, jednak efekt z pewnością będzie zadowalający. Przygotowanie własnoręcznie kolacji dla dwojga nie tylko pozwala nam na wywołanie uśmiechu naszej drugiej połówki. To także szansa na zatrzymanie gotówki w portfelu, ponieważ w restauracjach stawki są zdecydowanie większe. Niemniej jednak, takie rozwiązanie wymaga odpowiedniego przygotowania. Na pierwszy ogień idzie dobór właściwych składników. Giełda rolna to zdecydowanie lepsze miejsca dla klientów kupujących hurtowo, dlatego my powinniśmy zajrzeć do marketu. Jeżeli cenimy sobie jakość z pierwszej ręki, wtedy możemy zaryzykować i zajrzeć do osiedlowego sklepu. Zazwyczaj smak tych potraw będzie się delikatnie różnić, jednak ta zmiana może całkowicie zawładnąć sercem ukochanej.

Przygotowanie do stołu

Oczywiście w ciągu tygodnia we własnym mieszkaniu jemy w różnych miejscach. Czasami jest to trzymanie miski z makaronem na kanapie, innym razem mamy przekąski w łóżku przy wieczornym oglądaniu serialu. Warto jednak poświęcić chwilę na to, aby przygotować we właściwy sposób miejsce do spożywania tej wyjątkowej kolacji. Na co zwrócić uwagę? Przede wszystkim na odpowiednie ułożenie naszych talerzy oraz sztućców. W internecie znajdziemy mnóstwo informacji dotyczących savoir-vivre'u. Oprócz tego, duże znaczenia mają także właściwe kieliszki do wina, które różnią się delikatnie ze względu na różnicę w szybkości uwalnianiu się aromatów przy różnych trunkach.

Co warto przygotować?

Najbardziej uniwersalną opcją jest dania na bazie makaronu. Szybkie, proste i nie wymaga włączania piekarnika. Pozwala ono na uwolnienie kulinarnego potencjału i połączenie rozmaitych sosów, warzyw oraz mięs. Jeżeli jednak chcemy pójść w nieco bardziej ekstrawaganckim kierunku, wtedy należałoby zastanowić się nad wyborem mięsa spoza kanonu. Stek z antrykotu jest obarczony pewnym ryzykiem, jednak po odpowiednim usmażeniu dosłownie będzie rozpływał się w ustach.